Uue kooliaasta algust Pirita Majandusgümnaasiumis käis vaatamas kooli vilistlane ja Delfi toimetaja Keilit Aedma

Täna alustas Pirita Majandusgümnaasiumis oma kooliteed kolm klassitäit ehk 84 esimesse klassi minevat last, kes juba homme osalevad oma esimesel spordipäeval ja kolmapäeval alustavad koolitundidega. Uurisime neilt, kas nad ikka teavad, kes on Jüri Ratas ja kes Eesti president ning muuseas saime ka teada, millistest ametitest unistavad 12. klassi alustavad abituriendid.

“Olete kõik väga oodatud siia kooli, hoidke oma kooli,” sõnas tänasel 1. ja 12. klasside aktusel koolidirektor Toomas Pikhof. “Uskuge oma õpetajaid ning küsige nõu vanematelt, õdedelt ja vendadelt. Et täna alguse saanud kooliaastateks oleks palju rõõmu, teadke, et täna kätte antud aabits on alles algus tarkuse teel.”

Direktor Pikhof mainis oma kõnes ka äsja sõlmitud Koolirahu lepingut ning sellele kirjutasid üheskoos alla koolijuht ja õpetajate ning õpilaste esindajad. Seejärel sai iga klass allkirjastada oma klassi koolirahu lepingu klassijuhataja tunnis. “See on üks prioriteetseid valdkondi meie koolis uuel õppeaastal. Et koolikeskkond oleks turvaline, positiivne ja sõbralik, et ei oleks vimma ja vaenu,” tunnistab ta. “Minu jaoks on oluline, et lapsed saaksid õppida ilma hirmu tundmata.”

Koolirahu on kokkulepe, mille eesmärgiks on, et kool on kogu koolipere jaoks koht, kus kõik tunnevad end füüsiliselt, vaimselt ja sotsiaalselt turvaliselt iga päev terve kooliaasta jooksul.

Koolirahu lepingu kohaselt igaüks koolis:

  • märkab, kuulab ja tunnustab;
  • on salliv ja sõbralik;
  • osaleb aktiivselt koolielus, armastab õppimist ja õpetamist;
  • hoidub vägivallast ja meelemürkidest;
  • annab oma panuse, et kool oleks turvaline ja mõnus paik.

Artikkel, fotod ja video on leitav sellelt LINGILT.

Keilit Aedma
Naistekas.ee toimetaja

Madis Veltman
Fotograaf-videoreporter

Share on facebook
Jaga uudist
Sule Menüü