Pirita Majandusgümnaasiumi III arvamusfestivalil valiti PMG õpilasesindus

20. septembril toimus Pirita Majandusgümnaasiumis juba kolmas õpilaste arvamusfestival, millest võttis osa rekordarv õpilasi. Kuna arvamusfestival oli avatud teistele koolidele, siis osalesid finaalüritusel vaatlejatena esindajad Tallinna Kristiine Gümnaasiumist ja Tallinna Tehnikagümnaasiumist.

Sündmuse eesmärgiks on anda noortele võimalus avaldada arvamust päevakajalistel teemadel, korraldada arvamusliidritega mõttekodasid, kujundada õpilaste kuvandit ning anda sellele hääl ning väljund ning valida ka arvamusliidrite põhjal uus õpilasesinduse koosseis. Arvamusfestivali juhtisid Tallinna aasta noor õpetaja 2018 Maarjan Rand ning Tallinna aasta noor õpetaja 2019 Mario Kekišev.

Esimese koolinädala jooksul toimusid kõikides klassides diskussioonid, väitlused ja arutelud päevakajalistel ja koolielu puudutavatel teemadel. Selgusid klasside arvamusliidrid, kelle seisukohad on põhjendatud, kellel on soov osaleda koolielu arendamisel ning kes on valmis kandideerima kooli õpilasesindusse. Samuti toimusid igal hommikul arvamusliidritega lühiintervjuud.

Lõppvoorus osales 34 õpilast erinevatest kooliastmetest ning käsitleti Haridus- ja Teadusministeeriumi poolt fookusesse tõstetud keeleõppe, digipöörde ja koolirahu temaatikat. Samuti arutlesid noored ühiskondlike probleemide ning võimalike lahenduste üle. Finaalüritusel toimus avalik hääletus, mille kaudu valiti koolile õpilasesindus, kes esindaks õpilaste huve ning annaks oma panuse koolielu arenguga seotud küsimustesse.

23. septembril kuulutati välja selle õppeaasta õpilasesinduse koosseis: Patrik Pappel (12.b), Kristofer Robin Kirsiste (11.a), Riin Savisaar (11.a), Demi Kruusmann (11.b), Lisandra Pilli (10.a), Mattias Vihvelin (10.a), Marta Alethe Jaansalu (9.b), Lauraliis Kõrv (8.c) ja Rahel Hollman (8.b).

Suur tänu kogu kooliperele, kes aitasid ürituse toimumisele kaasa.

Haridus teeb vabaks- kasvata südant tarkuseni!

Share on facebook
Jaga uudist
Sule Menüü