25. märtsil toimub esimest korda Eestis keskaegne cosplay show „Vertigo“

Pirita Majandusgümnaasiumi keskaegne cosplay show „Vertigo“ on loomeettevõtluse õppesuuna uusim õpiväljundit kandev suursündmus, mille käigus omandatakse teadmisi erinevate ajastute rõivastest rõhuasetusega keskaegsele kostüümile, mis on seotud Pirita Kloostri ajastuga. Workshop avardab silmaringi tänapäevastest cosplay seostest ajastute ja väljenduslaadidega ning võimaldab noortel loovust ja ettevõtlikkust rakendada. Projekt sünnib koostöös Grimmikooli õpilastega.

Cosplay on inglise keelne termin, mille moodustavad sõnad kostüüm ja (rolli)mäng. Cosplay põhineb DIY – Do It Yourself ideel, see tähendab, et osalejad toodavad oma tegelaskuju kostüümi ning kogu varustuse ja tarvikud, mida soovivad iseloomustada.
Ajalooliselt oli esimene, kes fantastiseeris teaduskirjanduses inimestest, kes kostümeeritult kehastasid kedagi teist, Forrest J. Ackerman 1939. aastal New Yorgis I World Science Fictioni konventsioonis. Mõiste „cosplay” lõi 1984. aastal jaapanlane Nobuyuki Takahashi, olles külastanud Los Angeleses toimuva teaduskirjanduse üritust, kohtus maskeeritutega ja naasis Jaapanisse, et kirjutada ajakirjaartikkel, milles kirjeldatakse cosplayeriks riietatud inimesi.

Share on facebook
Jaga uudist
Sule Menüü