Alates esmaspäevast, 17. maist võivad kõik õppijad taas kooli tulla

Hea koolipere!
 
Valitsus kiitis heaks haridus- ja noortevaldkonna piirangute leevendused.

Alates esmaspäevast, 17. maist võivad kõikide haridusastmete õppijad taas kooli tulla.

„Viirus pole meie seast kuhugi kadunud, mistõttu tuleb olla ka koolis jätkuvalt ettevaatlik,“ sõnas haridus- ja teadusminister Liina Kersna. „Selleks, et lapsed saaksid võimalikult ohutult õppida, on oluline kanda maski. Teadlased on kinnitanud, et maski kandmine vähendab viiruse ülekandmise riski. Kuna nakkusoht on meil jätkuvalt kõrgel tasemel, peame kandma siseruumides maski, et takistada viiruse levikut. Loodame, et nakkusoht väheneb, siis saame võib-olla ka maskikandmise kohustusest loobuda. Täna veel mitte,“ lisas minister. Haridus- ja Teadusministeeriumi juhis ütleb, et vanemad kui 12-aastased peavad koolis kandma maski, välja arvatud põhjendatud erijuhtudel.

Ülevaate piirangutest leiab: www.hm.ee/koroona

Hajutamise vajadusest tulenevalt ning seoses kooli juurdeehitusega on õppetöö koolis korraldatud ümber. Kolmapäeval, 12. mail toimunud hoolekogu korralisel koosolekul otsustati, et kooli peavad saama kõik õpilased, kuid hajutamise vajaduse tõttu toimuvad 1.- 4. klasside õpilaste õppekorralduses kõige suuremad muutused (osaliselt lühendatud kontakttunnid, veidi hilisem õppeaeg I ja II kooliastme klassidel, hajutatud õppetöö algusaeg ning toitlustamise korraldus). Pöörame olulist tähelepanu põhiainetele, konsultatsioonidele ja tõhustatud tuge ning erituge vajavatele õpilastele. Põhikooli lõpueksamite ja gümnaasiumi riigieksamite päevadel (kokku 3 päev) kontakttunde koolis ei toimu, siis toimub õppetöö distantsilt. Kõik oluline tundide toimumise kohta on kirjas kooli kodulehelt leitavas tunniplaanis. Kasutame võimalusel tihedat õuesõpet. Koolis töötab nii hommikune kui ka pealelõunane pikapäevarühm. Loomulikult on tagatud õpilaste toitlustamine ning avatud on koolipuhvet.

NB! Kooli ümbruses on alanud ehitus! Palun jälgida kõiki ohutusnõudeid!
Share on facebook
Jaga uudist
Sule Menüü