Pirita Majandusgümnaasiumi V Arvamusfestivalil valiti PMG õpilasesindus

1. oktoobri pärastlõunal lõppes Mario Kekiševi ja Maarjan Ranna eestvedamisel ligi kuu aega kestnud Arvamusfestivali periood ning selgunud on uus õpilasesinduse koosseis. 

Arvamusfestivali eesmärgiks on anda noortele võimalus avaldada arvamust päevakajalistel teemadel, korraldada arvamusliidritega mõttekodasid, kujundada õpilaste kuvandit ning anda sellele hääl ning väljund ning valida ka arvamusliidrite põhjal uus õpilasesinduse koosseis. 

Esimese koolinädala jooksul toimusid kõikides klassides diskussioonid, väitlused ja arutelud päevakajalistel ja koolielu puudutavatel teemadel. Selgusid klasside arvamusliidrid, kelle seisukohad on põhjendatud, kellel on soov osaleda koolielu arendamises ning kes on valmis kandideerima kooli õpilasesindusse. Samuti oli õpilastel võimalus ellu viia enda valimiskampaania, mille käigus tutvustati enda ideid ja lubadusi, mille eest seistakse, kui osututakse valituks. 

V Arvamusfestival toimus 23.09.21 videosilla vahendusel ning lõppvoorus oli esindatud erinevatest kooliastmetest 44 noort, kes avaldasid oma mõtteid järgmistel teemadel: 

  • Missugune võiks olla tulevikukool? 
  • Kuidas oleks võimalik vähendada koolikiusamist? 
  • Kui sul oleks võimalik luua heade ideede raamat, siis millise idee sa sinna kindlasti kirja paneksid? Miks? 
  • Mis on isemõtlemine ning kuidas seda arendada? 
  • Koroonakriisi mõju Eesti haridusele – hoop või tõuge?

Pirita Majandusgümnaasiumi õppesuuna juhi Mario Kekiševi sõnul on tegu üritusega, mis on õpilaste seas oodatud sündmus ning viie aasta jooksul on suurenenud ka õpilaste valmisolek panustada õpilasesinduse töösse. Tal on hea meel, et kool on ühe toreda traditsiooni võrra rikkam. 

Õpilasesinduse koosseisu valiti järgmised õpilased: Mattias Vihvelin (12.a), Jete Vilen (12.a), Kenneth Jörgen Plakso (12.b), Triin Sooäär (11.b), Rahel Hollman (10.a) Laura Uin (5.c) ja Kaspar Kass (2.a). 

Soovime teile julgeid mõtteid, põnevaid ideid ning teguderohket õppeaastat! 

Täname ka kogu koolipere, kes aitas ürituse toimumisele kaasa.

Haridus teeb vabaks – kasvata südant tarkuseni!

Share on facebook
Jaga uudist
Sule Menüü