Maailmakoristuspäev 2022

Pirita Majandusgümnaasium on seadnud üheks selle õppeaasta eesmärgiks Haridusameti poolt välja kuulutatud looduse- ja keskkonnahoiu teema-aasta tegevuste integreerimise kooli sündmuste plaani ning osaleme kogu kooliga Maailmakoristuspäeva üleskutsel tulla vahemikus 12.-23. september koos klassiga välja ja märgata ning korjata prügi.

17. septembril saab teoks viies Maailmakoristuspäev ehk World Cleanup Day. Eelmisel aastal võttis Maailmakoristuspäevast Eestis osa üle 41 000 inimese, nende seas peaaegu 33 000 last ja noort. Maailmakoristuspäev loob võimaluse laste ja noorte harimiseks, edeneb teadlikkus tarbimisest ja prügi probleemist ning meie keskkond saab puhtamaks.
Tänavu keskendutakse Eestis eelkõige hajusalt paiknevale väikesele ja nähtamatule prügile – korjame üles kõik suitsukonid, pudelikorgid, paberitükid ja pakendid – kõik selle, mille asukoht on prügikastis, kuid mis on jõudnud linnaruumi, põõsa alla, veekogu äärde või metsa. Hajusalt paikneva väikeprügi ohtlikkus tuleneb selle laialdasest levikust: koguseliselt on seda kordades rohkem kui suuri prügihunnikuid metsas. Väike prügi, mis kord juba loodusesse satub, ei jõua tõenäoliselt kunagi nõuetekohasesse käitlusesse – see jääb loodusesse aastakümneteks või jõuab mõne linnu/looma toidulauale ning siseneb seeläbi toiduahelasse mikroplastina. Kuigi prügi kogused on väikesed, on panus keskkonna puhastamisesse suur. 

Hoiame keskkonna puhtana!

Koristusele kutsuvad materjalid on kättesaadavad Maailmakoristuspäeva kodulehel  https://www.maailmakoristus.ee/  

Share on facebook
Jaga uudist
Sule Menüü