Külas viiuldaja Hans Christian Aavik ja pianist Karolina Aavik.

Pirita Majandusgümnaasiumis olid kontserdiga külas viiuldaja Hans Christian Aavik ja pianist Karolina Aavik. See kohtumine oli tänutäheks kõigile kooli jõulukontserdil esinenud õpilastele ja nende juhendajatele.

Hans Christian Aavik on üks väljapaistvamaid Eesti viiuldajaid, kes on oma mitmekülgse stiili ning selgelt eristatava kõlaga silma paistnud nii Eestis kui ka mitmel pool Euroopas.
 „Viiul tema käes laulab, nutab, tantsib, hullab, möllab, nukrutseb, paitab ja hoolib. Aaviku pillimängus paistab silma vaimne ja füüsiline terviklikkus. Särava, pingest laetud ja filosoofiliselt mõtestatud interpretatsiooni taga peitub uudishimulik meel, avatud olek, tänulikkus ja lugupidamine helilooja ning kuulaja suhtes”. (Sirp, november 2020).

Suur aitäh esinejatele imelise muusika eest, aitäh avatud ja nii armsa vestluse ja õhkkonna eest! Palju edu!

Hans Christian pälvis 2022. aastal Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali aastapreemia laureaadi tiitli ning Saksamaa ühe tippfestivali, Usedomi Muusikafestivali prestiižika muusikapreemia. Ta on Carl Nielseni nimelise rahvusvahelise konkursi (Carl Nielsen International Competition 2022) 1. preemia laureaat. Lisaks kahele eripreemiale (parim kohustuslik pala – Jesper Koch Maze; Odense Sümfooniaorkestri eripreemia) sõlmiti temaga leping Orchid Classicu poolt ning järgnevatel hooaegadel on ta tihe külaline parimate Skandinaavia orkestrite ees.

Pianist Karolina Aavik on võitnud auhinnalisi kohti mitmetel rahvusvahelistel konkurssidel nii solistina kui kammermuusikuna erinevates koosseisudes. 
Hans Christianiga on nad koos mänginud juba aastaid moodustades imelise duo, kes ei jäta kedagi külmaks.

 

Share on facebook
Jaga uudist
Sule Menüü