PMG osaleb Maailmakoristuspäeval

Pirita Majandusgümnaasiumi koolipere osaleb ka sellel aastal Maailmakoristuspäeva üleskutsel tulla vahemikus 11.-24. september koos klassiga välja ja märgata ning korjata prügi.
16. septembril saab teoks kuues Maailmakoristuspäev ehk World Cleanup Day. Eelmisel aastal võttis Maailmakoristuspäevast Eestis osa ligi 50000 inimes, nende seas 290 kooli ja 257 lasteaia lapsed ja noored.Maailmakoristuspäev loob võimaluse laste ja noorte harimiseks, edeneb teadlikkus tarbimisest ja prügi probleemist ning meie keskkond saab puhtamaks.
Tänavu keskendutakse Eestis eelkõige hajusalt paiknevale väikesele ja nähtamatule prügile – pisiprügi, suitsukonid, pudelikorgid, paberitükid, pakendid jm – kõigele sellele, mille asukoht on prügikastis, kuid mis on jõudnud linnaruumi, põõsa alla, veekogu äärde, metsa või kalmistule. Väike prügi, mis kord juba loodusesse satub, jääb sinna aastakümneteks või jõuab mõne linnu/looma toidulauale ning siseneb seeläbi toiduahelasse mikroplastina.
Sellel aastal kutsutakse inimesi üles ka märkama ja korjama prügi kalmistutel – tuule ja lindude poolt laiali lennutatud plastiktooted (lillepotid, küünlaümbrised, kunstlilled jm).
Share on facebook
Jaga uudist
Sule Menüü