Käidi Adamson-Ericu hauaplatsi korrastamas

Oleme alati valmis aitama. Pirita Majandusgümnaasiumi 10.a klassi õpilased käisid 5. juunil kunstnik Adamson-Ericu (1902-1968) hauaplatsi korrastamas Tallinna Metsakalmistul. Üleskutse hõikas välja Pärandivaderid.
Noored lõikasid väiksemaks hauaplatsi varjavad põõsad, eemaldasid paksud samblapadjad ja mullakihid hauaplaatidelt, hauaplatsi ümritsevatelt äärekividelt ning trepiastmetelt. Ettevaatlikult pesti graniidist monumenti, mille keskel oli Ernst Jõesaare pronksist kompositsioon “Mälestus I”. Reljeefi “Mälestus I” modelleeris kunstniku surma aastal Adamson-Ericu nääl, skulptor Ernst Jõesaar. Muinsuskaitseliselt valvsa silma läbi juhendas talgutöid Eesti kunstimuuseumi skulptuurikonservaator Isabel Aaso-Zahradnikova.
Õpilaste abiga said dokumenteeritud ka tekstid hauaplaatidel ja vormistatud puhastustööde aruanne – need edastasime muinsuskaitseametile ja Tallinna linnaplaneerimise ameti muinsuskaitse osakonnale.
Sügisel külastavad hauaplatsi korrastanud pärandivaderid Adamson-Ericu muuseumit, et seal juba põhjalikumalt tutvuda geniaalse kunstniku omapärase loominguga.

Loodame, et sellest ettevõtmisest tekib meie koolis traditsioon ning tihe koostöö Pärandivaderitega. Suur, suur aitäh 10.a, klassijuhataja Regina Raidma ja ajalooõpetaja Katri Silla.

Pildistas Elle Lepik, 5. juunil 2024
Share on facebook
Jaga uudist
Sule Menüü