Ettevõtlusnädal 2019

Pirita Majandusgümnaasiumis tähistatakse sel aastal juba kolmandat korda ettevõtlusnädalat. Terve nädala jooksul saavad õpilased osa mitmetest põnevatest tegemistest ja üritustest.

Algklasside õpilased külastavad ettevõtlusnädala raames mitmeid põnevaid ettevõtteid, nt Tallinna Trammidepood ja Burger Kitchenit. Samuti tulevad meile külla mitmed lapsevanemad ning erinevate elukutsete esindajad, kes räägivad lastele oma põnevatest ametitest ja tegemistest: vaimulik Rod Corcoran, Baltika & Montoni naisteriiete peadisainer Merle Lõhmus, veebikonstaabel Jana Frolova, elektrik Karl Aas, ettevõtja Kaarel Liiv osaühingust Mööbliekspert, AS Õhtulehe veebiturundusjuht Sten-Erik Unt ja ettevõtte Eesti Gaas esindajad.
Majandusõpetuse tundide raames toimuvad põnevad individuaalsed ja meeskondlikud tegevused. 4. klassi õpilased teostavad interneti abiga planeerimisülesande “Päev klassiga Tallinnas” ning 5. klasside õpilased külastavad 2-3 liikmeliste gruppidega nädala jooksul toidupoode, leidmaks odavaimat ostukorvi Tallinnas.
Põhikooli 7.-9. klasside õpilased osalevad traditsioonilises e-viktoriinis, kus pannakse proovile õpilaste teadmised majandusvaldkonnas. Viktoriinis pannakse proovile ka oma digipädevused.
Samuti külastab Pirita Majandusgümnaasiumi endine kooli vilistlane Kalev Vapper, kes räägib isikliku loo põhikooli lõpetajatele. Gümnasistidel ja põhikooliõpilastel avaneb võimalus osa saada kultuuritunnist.
Loomeettevõtluse suuna õpilastel avaneb võimalus külastada Tallinna Balti Filmi- ja Meediakooli, mille käigus tutvume lähemalt ülikoolis õpetavate erialade, õppehoone ning õppetöös kasutatavate tehniliste vahenditega. Samuti tutvustatakse ürituse käigus üliõpilaste lühifilme.
Ettevõtlusnädala raames kohtub Pirita Majandusgümnaasiumi õppesuuna juht Mario Kekišev värskelt valitud õpilasesinduse aktiivi ja lihtliikmetega, et rääkida õppuritele oma kogemusest õpilasesindusega ning anda neile suuniseid, kuidas muuta õpilasesindus nähtavaks ja kuuldavaks ning millised on nende võimalused koolielu arendamiseks. Ühiselt osaletakse ka projektis “Peatu, vaata, veendu”, mille käigus markeeritakse ära reguleerimata ülekäigurajad kooli lähiümbruses. Muuhulgas jagatakse kooli õpilastele helkureid, et muuta Pirita Majandusgümnaasiumi õpilased pimedal ajal nähtavamaks ja korraldatakse liiklusohutusteemaline viktoriin, millest saavad kõik osa võtta.
Pirita Majandusgümnaasiumit külastab ka kaks õpilasfirmat: Kolm Põrsakest ja Glaze. Siinkohal olgu mainitud, et ÕF Glaze valiti 2019. aastal kolmandaks parimaks õpilasfirmaks Eestis.
Samuti tähistame ettevõtlusnädala raames rahvusvahelist muusikapäeva, mille raames kõlab Pirita Majandusgümnaasiumis ansambli Bombillaz muusika. Koolinädala jooksul liigume klassiruumidest ka välja, et osa saada Mektory töötoast “Universumi lugu”, põnevast aardejahist Pirita jõe ääres ning Draamateatri kaasahaaravast repertuaarist.

Haridus teeb vabaks- kasvata südant tarkuseni!
Mario Kekišev

Share on facebook
Jaga uudist
Sule Menüü