Pirita Majandusgümnaasium liitus taas MTÜ Lastekaitse Liit koolirahu projektiga

Õppeaasta avaaktustel tutvustab direktor koolirahu lepingut ning sellele kirjutavad üheskoos alla koolijuht, õpetajate ja õpilaste esindajad. Seejärel saab iga klass klassijuhataja tunnis allkirjastada oma klassi koolirahu lepingu. 

Koolirahu on kokkulepe, mille eesmärgiks on saavutada üheskoos turvaline ja sõbralik koolikeskkond õpilastele, õpetajatele, koolipersonalile, lastevanematele ja erinevatele kooliga seotud huvigruppidele.

Koolirahu lepingu kohaselt:

  • märkame, kuulame ja tunnustame üksteist;
  • oleme sallivad, hoiame kokku ja aitame üksteist;
  • teeme koostööd ja osaleme aktiivselt koolielus, armastame õppimist ja õpetamist;
  • hoidume vaimsest ja füüsilisest vägivallast ja meelemürkidest ‒ kool peab olema turvaline ja mõnus paik!  

  Oleme üksteisele heaks eeskujuks – muutused algavad meist endist!

Koolirahu sõlmitakse Eestis alates 1999. aastast iga õppeaasta alguses. Üle-eestiline koolirahu väljakuulutamise tseremoonia toimub sel aastal Keilas 01. septembril, kus Koolirahu lepingu allkirjastavad Haridus- ja Teadusministri esindaja, Koolirahu linna esindaja, Eesti Õpilasesinduste Liidu, SA Integratsiooni Sihtasutus, SA Kiusamisvaba Kool, MTÜ Vaikuseminutid, MTÜ NÜ TORE ja  MTÜ Lastekaitse Liidu esindajad. 
Pidulikust Koolirahu tseremooniast saab osa otseülekande vahendusel Koolirahu kodulehe kaudu 

 

Share on facebook
Jaga uudist
Sule Menüü