Kirjanik, luuletaja, tõlkija ja toimetaja Doris Kareva Pirita Majandusgümnaasiumis


Doris Kareva andis 15. märtsil külalistunni humanitaarainete nädala raames 11. klassidele, mille käigus arutati nii kirjaniku teekonnast, sõna jõust kui ka vabaduse olemusest.
Igapäevastes olukordades võime täheldada seda, kuidas sõnadel on mitmeid sünonüüme, kuid esineja toonitas, et samade sõnadega peetakse silmas erinevaid asju, mida võime märgata lisaks kirjandusele omavahelises suhtluses. Ühe ainsa sõnaga on võimalik ehitada sildu, teisega neid lõhkuda. Lisaks juhtis luuletaja oluliselt tähelepanu sellele, et tähtis on mõelda tõele ja vabadusele, mis aitab erinevates olukordades luua maailmapildis selgust kasvõi enese jaoks.
“Näha enda ees päris luust ja lihast kirjanikku oli minu jaoks pöörane kogemus. Eriti just Doris Karevat, kelle luulekogu lugemise olin just lõpetanud ning kelle looming mind väga puudutab,” sõnas vahetult peale kohtumist 11.b klassi õpilane Katrin Kõuts.
Pärast kohtumist jäid mitmed õpilased veel kirjanikule muljeid jagama, mis oli justkui kinnituseks kohtumise olulisusele – sellises formaadis sündmused annavad võimaluse lisaks silmaringi arendamisele mõelda laiemalt olulistel teemadel inimeseks kasvades. Aitäh emakeelenädala korraldajatele ja kohtumise korraldajale õpetaja Mario Kekiševile!


Triin Sooäär 11.b klass

Share on facebook
Jaga uudist
Sule Menüü