Krimijutuvõistlus

Pirita Majandusgümnaasiumu 1.-6. klassi õpilaste krimijutuvõistluse joonistustega kaunistatud kogumik on valmis saanud. Millest siis kirjutati? Eks ikka vargustest, röövimistest, salapärastest kadumistest. Ja nagu ühes korralikus krimiloos olema peab, jõudsid julged ja asjatundlikud detektiivid juhtlõngade abil kurjategija jälile ning lahendasid müsteeriumi.

Mõned näited auhinnatud juttudest.
Mida kõike ei röövita? Miljonäri kuldsed kingad, koer, koeralt kont, poekassast raha, laps kooliteel. Kord läks aga ühes koolis 1. septembri aktuse eel kaduma koguni direktor. Nutikas Osvald asus asja uurima ja selgus, et tegemist polnudki kuritööga, vaid direktor oli kogemata oma valgele särgile kohvi peale ajanud ja tormanud kõikjal suurt segadust tekitades koju särki vahetama (Saskia, 1.c „Kadunud direktor“).
Kes võib olla röövel? Üsna tõenäoliselt on selleks musta mantli ja musta kaabuga mees, kuid miks mitte ka pangaröövlist vanaema või loomaaia puurist plehku pannud ahvid. Kui ühel päeval on aga kooli puhvetist ära varastatud kogu toit, asuvad kaks last küsitlema puhvetitädi ja koristajat, paluvad keemiaõpetajal riidetükikesi uurida ja lõpuks juhatavadki need juhtlõngad näljaste kommi- ja pirukavarasteni ( Keriti Mirell, Meribel, 2.c „Puhvet on tühi“).
Kummalised vargused. Kui onnis kaob ootamatult käekell ja asitõendiks on varese sulg, kui miljonäri papagoi korrutab muudkui, et varas kannab musta või kui loomamuuseumist varastatakse dinosauruse skelett, tuleb läbi viia tõeline jälitustöö. Kadunud ja taas üles leitud võlupliiats aga teatab: „Mina ei taha ainult mänguasju teha, ma tahan, et te minuga lahedaid jutukesi kirjutaksite“ (Laura, 3.b „Sofia ja Mardi kadunud pliiats“).
Humoorikad kelmilood. Kord otsustavad kolm laiska venda minna koeraröövile. Kõik ei lähe aga nii nagu plaanitud ja kallite inglise buldogite asemel saadakse saagiks hoopis pimedas röövitud sead (Otto Walter, 5.a „Kes on kotis…“).
Kurjategija palk. Kui kurjategija on pärast keerulist detektiivitööd politsei abil tabatud, ootab teda karistus, enamasti vangla. Pikanäpumeestest ahve muidugi mitte, nemad peavad tagasi loomaaeda minema.
 
Põhjalikulmalt saab kõikide juttudega tutvuda kooli raamatukogus.
Share on facebook
Jaga uudist
Sule Menüü